آموزش کشاورزی نیازمند نگاه توسعهگرا و حمایت ساختاری است/ مجلس حامی تحول در آموزش کشاورزی
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: آموزش کشاورزی همیشه بهعنوان هزینه تلقی شده، در حالی که این آموزشها سرمایهای برای جهش تولید و خودکفایی غذایی است.

به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، در مراسم گرامیداشت هفته آموزش کشاورزی که با حضور معاونان وزارت جهاد کشاورزی، نمایندگان سازمان برنامهوبودجه، وزارت آموزشوپرورش، سازمان تات و سایر نهادهای مرتبط در روز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ماه برگزار شد، پیمان فلسفی ضمن تجلیل از مقام معلم، به چالشها و فرصتهای توسعه آموزش در بخش کشاورزی پرداخت و خواستار تعیین جایگاهی شایسته برای آموزش کشاورزی در ساختار بودجهای و برنامهریزی کشور شد.
وی با اشاره به یک پژوهش دانشگاهی بیان داشت: مطالعهای که سالها پیش توسط یک استاد اقتصاد کشاورزی دانشگاه شیراز انجام شده، نشان میدهد که به ازای هر یک واحد سرمایهگذاری در آموزش کشاورزی، ۱۲ واحد بازدهی اقتصادی حاصل میشود. این داده علمی باید راهنمای تصمیمسازی ما در مجلس و دولت باشد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی بر تقویت زیرساختها و تامین نیروی انسانی مراکز آموزش کشاورزی تاکید کرد.
آموزش هزینه نیست؛ سرمایهای برای خودکفایی غذایی است
فلسفی با انتقاد از دیدگاه هزینهمحور نسبت به آموزش کشاورزی در نظام بودجهریزی کشور اظهار داشت: آموزش کشاورزی همیشه بهعنوان هزینه تلقی شده؛ در حالی که آموزش پایهگذار جهش در عملکرد مزرعه و تحقق خودکفایی در تولیدات راهبردی همچون گندم بوده و اگر میخواهیم میانبر بزنیم، باید از آموزش و پژوهش بهدرستی استفاده کنیم.
وی با اشاره به «هفته آموزش کشاورزی» عنوان کرد: این هفته به ابتکار رئیس سازمان تات برگزار شده و شایسته است که با همراهی وزارت آموزشوپرورش و جهاد کشاورزی، در تقویم رسمی کشور به ثبت برسد، تا اهمیت آموزش کشاورزی در سطح ملی نهادینه شود.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با تأکید بر ضرورت تحول ساختاری در آموزش کشاورزی، خواستار تجدیدنظر جدی در نحوه نگاه نظام برنامهریزی و مالی کشور به این حوزه شد.
وی نقش آموزش را نهفقط در ارتقای عملکرد بخش کشاورزی، بلکه در تحقق امنیت غذایی و توسعه پایدار کشور تعیین کننده دانست و وعده داد که مجلس شورای اسلامی، حامی عملیاتی این تحول خواهد بود.
نظر دهید